Kunszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, keletelt, egyhajós, egyenes záródású templom, a záródás felett kontyolt nyeregtetővel. Ny-i homlokzata előtt támpilléres torony, a hajó D-i oldalán alacsonyabb bejárati előcsarnok. A torony füles keretelésű bejárata fölött ovális alakú építési emléktábla: 1770. Csehsüveg boltozatos belső tér, négy oldalán füzérdíszes mellvédű karzat. Berendezés: 19. század; szószék, padok: 1770 körül. Orgona: 1857 (Mooser Lajos), átépítve: 1905 (Angster-orgonagyár). Az első templomot 1628-ban építtette Sarkadi Mihály, valószínűleg ennek felhasználásával, 1756-ban épült az új templomhajó. Tornyát 1769-ben építettek, s a kettőt 1773-ben kapcsolták össze.
külső leírás:
Település középpontjában, park közepén áll a téglalap alakú alaprajzú, barokk református templom, József Attila utcai homlokzata elé épített toronnyal, hajóján nyeregtető bádoggal fedve. Tornya óratorony, 3 szintre osztható, a földszinti részen félköríves záródású kétszárnyú kapu, felette a kapu ívét követő szemöldökdísz, a felett fekvő ovális tábla a templom építéséről, sarkokon támpillérek, a földszinti részt tympanonra emlékeztető párkány zárja. Az emeleti részen ökörszem ablak, felette félkörívesen futó párkány, majd a torony emeletén félköríves záródású ablak, törtvonalú sisakdísz. A hajót 4 barokkosan ívelt ablak világítja meg.
Oldalbejárat szegmensíves, vakolt füles barokk keret, középen zárókő imitáció.

A templom állapota jó, de kisebb festékhullás több helyen látható (képek).