Lakóház, Ságvári Endre emlékhely

1944. junius 27-én itt esett tüzharc áldozatául Ságvári Endre.

Ma a Remiz vendéglő működik itt, jó állapotban van az épület. Hogy emléhely-e? Nem tudom..emléktábla nincs, a szobrot is elvitték a kertből. Az igazság az, hogy a hazai köztudat még nem érett meg arra, hogy a XX.századi történelemből bármivel is kezdjen valamit, ilyen Pl. az ellenállási mozgalom, amelyben Ságvári részt vett.
De ugyanez a helyzet a szocializmussal (szépítgetjük, szépítgetjük, közben elég sok embert megnyomorítottak, kivégeztek, elüldöztek alatta), a holokauszttal (manapság is bűntetlenül megteheti bárki, hogy tagadja a megtörténtét), a két világháború közötti időszakkal (aki valós képet akar kapni az "úri középosztályról", amely akkor hatalmon volt, olvassa el Kosztolányi Édes Annáját, és gondolkodjon el, hogy bántak Pl. a cselédekkel).