Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Népi lakóház.
:
Fésűs beépítésű teleksorban az utcafronttól beljebb, a keleti telekhatáron, szabadon, észak-déli tengelyű, téglány alaprajzú, nyeregtetővel fedett, kétosztatú gazdasági épület, nyugati oldala elott fatornáccal. A teto anyaga hullámpala. A kamra az épület északi harmadát foglalja el. Bejárata egy, a nyugati homlokzaton nyíló, a homlokzat csaknem teljes magasságáig éro, kétszárnyú ajtó jelenti. Az istállóhoz tartozó nyugati homlokzatszakasz háromtengelyes: a-A-a. Az ablakok fekvő téglány alakúak, az ajtó, álló téglalap formájú, mindkét nyílástípus szegmensíves záradékú a nyílások feletti tégla hevederív a homlokzat síkjából kissé kiül, a fugák hangsúlyozottak. Az épület keleti homlokzatán, az istállóhoz tartozó szakaszon két, azonos formájú ablak nyílik.

Az épület jó állapotú, tájházként, illetve szállóként működik.

Falumúzeum (0.200 km)