Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Lakóház, népi.
:
Utcasorban, de az utca vonalától kissé hátrább, az északi telekhatáron álló, kelet-nyugati tengelyű, egymenetes, eredetileg négy osztatú, kontyolt nyeregtetős lakóépület. A fémlemezzel fedett épület déli - udvari - homlokzata hat tengelyes. A tengelyekben álló nyílások ritmusa: A-a-a-A-a-a. Az ajtók egyszerű, álló téglalap formájú asztalos szerkezetek. A nyugatról számított első két ablak keretezés nélküli, álló téglalap formájú, vasráccsal megerősített nyílás, a harmadik ablak ugyancsak keretezés nélküli, igen keskeny, álló téglalap formájú, vasrácsos, míg a negyedik ablak vakolt szalagkeretes, álló téglalap alakú, de vasrács nélkül. A keleti homlokzat két tengelyében egy-egy keretezés nélküli, álló téglalap alakú ablak nyílik. A trapéz alakú oromfal széleit kváderutánzatú osztással díszített vakolatsáv követi. Az oromfal felső részén vakolt szalagkeretbe foglalva három, félköríves záradékú világítóablak nyílik. Az északi homlokzaton két, a nyugati homlokzaton pedig egy modern ablak található.

Ázásnyomok láthatók, az udvaron hatalmas a gaz, nemigazán használják az épületet.

Pusztavárrom (2.360 km)