Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, 18. sz. második fele. Belsőben festett famennyezet, koronás szószék és padok 1832-ből.
:
A falu központjában álló, megközelítően észak déli tengelyű, nyeregtetős, északi végén a nyolcszög három oldalával záródó épület, déli oldalán négyzetes alaprajzú toronnyal. A gúlasisakú torony sisakja alatt oldalanként két, félköríves nyílású fa galéria van. Mind a torony, mind a templom sík műpalával fedett. A szürke színű vakolatú épület sarkait fehérre meszelt sávok kísérik, melyek a cementes lábazatot, illetve a tetősíkot követő, valamint a torony földszintjét az emelettől elválasztó vízszintes meszelt sávokhoz negyedkör alakban kapcsolódnak, ezáltal a homlokzati szakaszokat mezőkre bontják. A torony déli oldalán meszelt szalagkeretes, félköríves nyílás vezet a toronyaljba. A torony emeletének három oldalán (az északi kivételével) egy-egy, félköríves záródású, meszelt szalagkeretes ablak nyílik. Két, ugyancsak meszelt szalagkeretes de szegmentíves záródású ablakot találunk a templom nyugati oldalán, valamint egyet-egyet a keleti oldal déli szakaszán és az északi oldal tengelyében.

2011.11.06 12:48 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 48° 32,465' E 21° 27,334' - pont: 2

Szinte kiváló állapotú templom, bár a torony és a hajó lábazati részén is láthatóak vizesedés nyomai, amelyek javítgatva, illetve meszelve vannak.

Kőkereszt (0.189 km)
Várrom (0.337 km)