Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
R.k. templom, barokk, 1739.
:
Erősen tagolt tömegű, harangtornyos, nyeregtetős, egyhajós templom, keletelt szentélyű. A hajó boltszakaszát a hossztengelyekre merőlegesen 1-1 toldalékkal kiegészítve. A bejárat délről egyenes keretezésű ajtón, felette vakolt és kőszegmensívű párkány, két oldalán szoborfülke, melyek üresek. Homlokzatát lizénapárok tagolják, fehérre meszeltek. Erősen elüt ettől a sötétszürke vakolt falsík. A templom alatt található a Dőry család kriptája, mely a hajó első boltszakában az északi oldalfalból nyílik. A templomkertben terméskőből épület stációkon 12 Jézus szenvedését ábrázoló tűzzománc és kerámiaalkotások. Szintén terméskő a Golgota három fakereszttel a Dőry kastély felé néző kertrészben, a keleti oldalon.

2011.04.20 15:00 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 58,061' E 20° 58,986' - pont: 13

A főhomlokzaton több málladozó vakolatú folt látszik, ezektől eltekintve elég jó állapotú a templom.