rövid leírás:
Emeletes klasszicista lakóház, id. Eckermann József, 1811. Udvarán kétemeletes barokk ház, 1750 körül.
:
A Döbrentei utca felől zártsorú beépítésben álló emeletes, "U" alaprajzú klasszicista lakóház, valamint az Apró utca felől "U" alaprajzú, az udvar felé kétemeletes, az Apród utca felé egyemeletes homlokzatú barokk lakóház együttese.
Döbrentei utcai épület: tizennégy tengelyes főhomlokzat, a szintek között övpárkánnyal. A homlokzat középtengelyében félköríves kőkeretes kapu nyílik. Az emeleti ablakok egyenes záródásúak, tagozott kőkeretekkel, a mellvéd- és szemöldökmezőkben mélyített faltükrökkel. A földszinten íves ajtók és egyenes záradékú ablakok váltakoznak, valamennyi tagozott kőkeretes.
Apród utcai épület: szabálytalan, 4+1 tengelyes, emeletes homlokzat, előtte állott a tulajdonképpeni Apród u. 10. sz. ház, mely elpusztult. Az "U" alaprajzú épület kis udvara az Apród utca felé feltárul.

Nagyon szép változatlanul, már nem étterem üzemel az Apród utcai részen

Rác fürdő (0.193 km)