Hermann Ottó Múzeum

kulturális és szórakoztató épület
múzeum
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Hermann Ottó Múzeum, feltehetőleg 15. sz.-i eredetű maggal, 18-19. sz.-i szárnyakkal és emelettel.
:
Szabadon álló, "Z" alaprajzú épület, egyemeletes, részben alápincézett, kontyolt nyeregtetős épület, fa huszártoronnyal. Keleti oldalán kőkerítés.
Déli oldala 10, keleti homlokzata 7, északi homlokzata 11, nyugati homlokzata 5 tengelyes.
Északi homlokzatán támasztópillér és egyenes záródású, vakolat keretelésű ablakok. A nyugati homlokzaton kétszintes fatornác, mely mögött egyenes záródású vakolat keretelésű nyílások. Déli homlokzatán kétszintes, árkádos folyosó, melyet beüvegeztek.
Az épület bejárata a déli és a keleti homlokzat találkozásánál nyílik. Az udvar felé még egy kijárata nyílik.
A 8532-es helyrajzi számú telken még jellegtelen melléképületek állnak.

A helyzet semmit nem javult, az épület tovább romlik Miskolc belvárosában. A város legrégebbi nem egyházi épületéről van szó, amely a 15. században iskola, és több mint 100 éve múzeum. Szégyen, hogy hagyták ilyen méltatlanul tönkre menni.

Fürdő (0.039 km)
Harangtorony (0.110 km)