Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Földhivatal
Lakóház, romantikus, 19. sz. második fele.
:
Zártsorú, beépítésben álló, L alaprajzú egyemeletes épület, nyeregtetős, cseréppel fedett, alápincézett a földszinten a keleti oldalon lévő kapubejárat és a nyugati oldalon lévő kirakatablak tudor íves lezárású. A földszint egésze sározott vakolatdíszítésű. A földszint és az emelet között hangsúlyos osztópárkány.
Az emelet 1-3-1 tengelyes, a háromtengelyes középrizalit előtt konzolokon nyugvó, áttört kő mellvéddel erkéllyel. A középrizalit gótizáló hármas árkádját, tárcsás mezőjű, konzolként is szolgáló, groteszk büsztök díszítik. A két szélső ablak hasonló, bár egyszerűbb díszítésű. A főpárkány fölött balluszteres attika mellvéddel. Udvari homlokzatán függőfolyosó fut végig.
A 2456-os Hsz.-ú telken álló melléképület már elbontották.

Nagyon szépen letisztították az épület homlokzatát és a kapubejáró is tiszta, a belső részek is gondozottak. A belső udvarban két kellemes, kulturált, kiülős vendéglátó egység működik, fiatalok kedvelt beszélgető helye.
A kaput és a bejárót itt is össze-vissza firkálták, nyilván nem a vendéglátó hely törzsközönsége.

Weidlich Udvar (0.051 km)