Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Lakóház. Barokk kolostorból átépítve romantikus stílusban 1860 körül.
:
Fésűs beépítésű utcasorban, az északi telekhatáron álló U alaprajzú, kétmenetes, kontyolt nyeregtetős, cseréppel fedett épület. Az épület keleti homlokzata néz az utcára. Ez a homlokzat négytengelyes, a tengelyekben egy-egy, félköríves záródású, sekély mélységű faltükörben álló, egyszerű, téglalap formájú ablak nyílik. Az eresz alatt gazdagon tagolt párkány húzódik, mely az oldalhomlokzatokon csak rövid szakaszon folyatódik. Alul szürke, cementes lábazat van. Az északi homlokzat keleti és nyugati szakaszát egy-egy ferde síkú támpillér erősíti. A köztük levő falfelületet keleten egy vasajtó, középen pedig egy egyszerű kettős ablak töri át. A keleti homlokzaton nincs nyílás. A déli homlokzat középső szakasza némileg visszaugrik. Ebben középen egy álló téglalap formájú, kőkeretes ajtó nyílik. A kőkeret külső széleit sekély karc kíséri. Az ajtó két oldalán egy-egy keskeny, álló téglalap formájú, keretezés nélküli ablak található. A kiugró homlokzatszakaszok tengelyében egy-egy egyszerű, keret nélküli ablak látható.

Felemás az épület egyik és másik oldala nem egyformán karbantartott!

Híd (0.255 km)