Boros-ház

Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Lakóház, copf, 1780 körül.
:
Zártsorú beépítésű, földszintes, alápincézett, 4 tengelyes, "L" alaprajzú épület. Főhomlokzatán kiugró középrizalit 2 ablakkal, melyet az ablakok felett magas attika oromfal zár le volutás díszítéssel. A kőkeretes ablakok füzérdíszesek, az ablakok alatt köténydíszek helyezkednek el.
A manzárdtetős tetőzet hódfarkú cseréppel fedett, és a tetőn 2 padlásablakot alakítottak ki.
Az épület főbejárata az udvarról nyílik. A füzérdíszes, felülvilágítós bejárati ajtóhoz míves kőlépcső vezet. A bejárati rész felett toronysisakos tetőzet. Az udvarra néző ablakok kőkeretesek, copf virágfüzér díszítésűek.
Az épülethez földszintes toldalék kapcsolódik, amelynek nyíláskeretei élesen elütnek a leírt késő barokk épület nyílászáró-kereteitől.

Az épület tényleg tetszetős állapotban van. Csak azt nem értem, hogy felujítás után a kéményből miért nő a gaz?