Bessenyei-Szerviczky kápolna és kripta

kápolna
r.k. kápolna
Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Bessenyei-Szerviczky kápolna és kripta; a 19. sz. végén épült eklektikus stílusban; belsőben síkmennyezet, rajta secco, keretelt mezőben "Szentlélek eljövetele"; oltáron "Angyali üdvözlet", szerző ismeretlen.
:
A temetősétány mentén álló, DNy-ÉK-i tengelyű, téglalap alaprajzú, oromfalas-nyeregtetős kis kápolna, körben dór lizénapárok tartotta teljes párkányzattal, üres timpanonnal. A párkányzat és a lizénák vakoltak-meszeltek, a köztük lévő falmezők sárga klinkertéglából rakottak. É és D felé félköríves ablak, a K-i főhomlokzaton hasonló ajtó.

A kápolna és kripta állapota a külső szemrevételezés alapján kifejezetten jó. A tető rossz kialakítása, illetve az eresz hibája miatt némiképp foltosodik a fal.