Kastély és borház

Szerencs Körzeti Földhivatal
Volt királyi kastély és borház parkkal, eklektikus, 1870. Iroda.
:
Parkban szabadon álló, téglalap alaprajzú, egyemeletes kastély, kontyolt nyeregtetővel. Az épület öttengelyes középső része magasabb a csatlakozó szárnyaknál. A déli homlokzat közepe előtt faszerkezetű tornác áll.
A kastélytól északra új "U" alaprajzú épület áll, mely magába foglalja a téglalap alaprajzú borházat. A kastélytól dél-nyugatra átalakított melléképület, a parkban számtalan újabb lakás és üzemi épület található.
átfedő műemlékek:

2010.06.12 15:13 guess.who állapot: 5 - koordináta: N 48° 8,578' E 21° 20,062' - pont: 6

Az épületben 1873-tól a Magyar Királyi Vincellérképezde működött.

A kastély ízlésesen fel van újítva (jelenleg szállodaként üzemel), a körülötte található park is kifejezetten szép, látszik, hogy szakértők is közreműködtek a rendbehozatalában, megőrizték az eredeti kert legtöbb elemét, az idős fákat, bokrokat. A szökőkút ugyan nyilvánvalóan modern, de illeszkedik abba a képbe, amit a kastély sugall.

Zsidó Temető (1.214 km)
Magazin (1.315 km)