A Bethlen Gábor u. 3-5-7. és a Rákóczi u. 54. műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Szerencs Körzeti Földhivatal
A Bethlen G. u. 3-5-7. és a Rákóczi u. 54. sz. épületek műemléki környezete.
A határvonal a VÁTI műemléki rendezési tervének megfelelően a Hajdú köz tengelyében halad, majd fölkanyarodik az Óvár utca telkeinek hátsó határára és a Temető u. vonalában leugrik a Dózsa György u. telkei mögé. A Dózsa u. 18. után a túloldalon a Bem utcai telkek hátsó oldalán folytatódik. A Bem u. 42. mellett merőlegesen metszi a Bem majd a Bethlen utcát. A zsinagóga tömbjét megkerülve a Szepessy köz vonalától az Áchim A. és a Bethlen illetve Rákóczi utcák között, velük párhuzamosan haladva a Hajdú köz 4. sz. épület mögött éri el a kiindulási pontot.

2008.06.28 15:08 qtatom állapot: 4 - koordináta: N 48° 7,541' E 21° 24,501' - pont: 5

Mivel a fenti cím több utcát is takar, és az azokon található műemlék épületek elég vegyes képet mutatnak (van közte felújított, felújítás alatti, és sajnos sok rossz állapotban) ezért adtam állapotukra egy átlagolt 4-est.