Kétemeletes, háromhomlokzatos, neoreneszánsz ház, Ybl Miklós, 1867-1869.
:
Zártsorú beépítéshez illeszkedő, körülépített udvaros, kétemeletes historizáló épület, három homlokzattal.
A Fő utcai és Bem rakparti homlokzatok 1+9+1 tengelyesek, a Clark Ádám tér felé néző homlokzat 1+7+1 tengelyes, a sarokrizalitokat az emeleteken korinthoszi féloszloppárok keretezik. A földszinten és a sarokrizalitokon a nyílások félkörívesek, a közbenső tengelyeken egyenes záradékúak, konzolos szemöldökpárkányokkal, melyek fölött az első emeleten timpanonok emelkednek. A homlokzatokat konzolos főpárkány zárja le, a sarkokon baluszteres attikafallal hangsúlyozva, a szinteket övpárkányok választják el. A terepszint változása miatt a Bem rakpart és a Clark Ádám tér felőli homlokzatokon a pinceszint alagsorként lábazatot képez. A kapu a Fő utcai homlokzat középtengelyében nyílik, lizénákkal keretezetten. Kovácsoltvas előtető, lámpással.

Bár az állapota alapvetően jó, sok életnek nem láttam nyomát. A felületek kezdenek elszíneződni a kipufogógázok miatt.

Lánchíd (0.037 km)