Szent Anna
Csongrád
Szentes Körzeti Földhivatal
R.k., Szent Anna templom, klasszicista, épült 1843-1847 között, tornya 1768-ban épült, barokk.
:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú barokk templom, homlokzat előtti tornya hatszintes, 1768-ban épült.
Az épületet 1843- 47 között átépítették klasszicista stílusban. Tornya emeletválasztó párkányokkal tagolt, hatszintes sarkain levágott élű, faltükrökkel díszített.
Földszintjén, keretezett bejárata felett szegmensíves ablak, két oldalán keretes zárköves vakablakok. A torony oldalain kerek kórusablakok, a homlokzati párkány feletti toronytesten szintén szegmensíves toronyablakok, legfelül saroklizénák közt faltükörben keretezett félköríves harangablak, órapárkány, órákkal.
Törtvonalú párnatagos sisak.
A torony hajlított ívű oromfalakkal kapcsolódik a homlokzathoz, melyen jobbra - balra egy ívesen záródó szoborfülke Szt. Péter és Szt. József szobraival.
Oldalai 5 tengelyesek, kissé kiugró falsávok között félköríves keretezett ablakokkal.
Jobb oldalán az 1. szakaszon oldalbejárat.
Hozzáépített sekrestyeépület.
Szentélye félköríves záródású, körülfutó lábazat, nyeregtető.

Az épület állapota kielégítő. Az aljazat vakolása tartja magát. Viszont a torony festése elég sok kívánnivalót hagy maga után.