Bicske Körzeti Földhivatal
Református templom, tornya gótikus eredetű, a hajó és a torony átépítése 1800-ból.
:
A település központjában, az úttól É-ra, bekerített telken É-K - D-NY irányú tengellyel szabadon álló, nyújtott téglány alaprajzú, palafedésű kontyolt nyeregtetős épület, NY-i homlokzata előtt sarkain támpillérekkel erősített hagymakupolás torony.

D-K-i homlokzata az utcavonallal párhuzamos, 6 tengelyében félkörív záródású ablakok nyílnak. A (NY-ról K-re számított) első tengelyben az ablak alatt lunetta, a negyedik tengelyben kőkeretezésű ajtó, a hatodik tengelyben szegmentíves falfülkében lunetta nyílik.
A D-Ny-i homlokzat előtt három szintes, hagymakupolás torony áll, az alsó részen a sarkokat támpillérek támasztják. A toronyaljba ajtó nyílik. Harangszintje minden irányba félköríves záródású ablakkal nyílik, felettük óra, melyeket órapárkány zár le.
Az É-NY-i homlokzata az udvar felé fordul, hat tengelyes, a nyíláskiosztás az utcai fronthoz hasonló: az ablakok alatt az első tengelyben fülkében lunetta, a hatodikban lunetta nyílik, ajtó itt nincs.
Az É-K-i homlokzat tengelyében kosárív záródású, kőkeretes ajtó felett félkörív záródású ablak nyílik.

Nagyon szép állapotban van.

kollégium (0.026 km)