Római katolikus templom, volt kapucinus templom

Mór Körzeti Földhivatal
R.k., volt kapucinus templom, barokk, 1728-1742. Berendezése barokk, 1745 körül.
:
A kapucinus rendházzal egybeépült, keletelt, egyhajós épület, a homlokzat elé lépő, órapárkányos, gúlasisakos toronnyal, a hajónál keskenyebb, félköríves záródású szentéllyel. Titulusa: Segítő Boldogasszony.
A nyugati, kőkeretes kapu felett falkép maradványok láthatók (1940), felette, szintén kőkeretes ablak. A hajó nyugati homlokzatán, a toronytól balra és jobbra, félköríves fülkében Páduai Szent Antal és Sigmaringeni Szt. Fidél szobra áll. A torony minden oldalán félköíves záródású ablak nyílik, az órapárkány üres.
A háromtengelyes déli homlokzat előtt magas kőfallal kerített zarándokudvar van, épült 1943 és 1950 között.
Az északi homlokzathoz építették hozzá a kolostor épületét.

2018.06.24 17:50 Emese62 állapot: 5 - pont: 9

A templom nagyszerű állapotban van a rendházzal együtt, térburkolat és új utak a park is rendezett, esküvőre készültek. A tető ép, a vakolat is rendben nem vizes kívülről, parkja kőfallal van körbevéve.