Magtár

Agrár műemlék
mezőgazdasági tároló
magtár
Magtár, barokk, 1760.
:
A 8. Sz. országút mentén, a község közepén áll, szabadon. Téglány alakú, egyemeletes, mindkét végén oromfalas, a D. oromfalban 3 ovális luk, barokk jellegzetesség. Nyeregtető, a D. oromfal fölött csapott, hornyolt cserépfedés. Hosszoldala 5 tengelyes, a K. oldalon középen barokk kőtokban kétszárnyú deszka kapu, eredeti vasalással. A kőtokon levéldísz és 1760-as évszám. Kis magtár-ablakok gerenda tokban, fűzött vas ráccsal, az emeleten külső deszka táblákkal. Kőfallal épült. A szintek fölött sima szalag övpárkányok futnak körül. A hajdani sarokarmirozás nyomai kivehetők. Egyszerű homorú íves barokk párkány. Ereszcsatornája is volt. A végfalakon 2 nyílástengely, az É. Ablakok befalazva.

A 2012 márciusi jelentés óta nem történt semmi (jó), nem tudom, hogy akkor is kint volt-e már az "eladó" tábla, most van.
Az esőcsatornák földközeli része hiányzik, a vizesedés továbbra is fennáll. A környezet: letaposott kerítés, gaz.

Sírfeszület (0.129 km)
Pieta-szobor (0.956 km)