Dunaújváros Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom (Nagyboldogasszony), barokk, 1762-67. Belsőben falkép, barokk, 1772. Berendezés: mellékoltárok, szószék, padok, két gyóntatószék, orgona, barokk, 18. sz. második fele.
:
A településközpontban kis dombon szabadon álló, északnyugat-délkeleti tájolású, téglány alaprajzú egyhajós épület a homlokzat síkjában emelkedő órapárkányos toronnyal, félköríves záródású szentéllyel. Titulusa: Nagyboldogasszony.
Pilaszterekkel tagolt főhomlokzatának középtengelyében félköríves kapu, felette törtívű, erőteljes szemöldökpárkány, szélein vázákkal. E felett Szapáry címer. Felette félköríves ablak, két oldalán szoborfülkék, benne vázák. A torony ívvel kapcsolódik a hajóhoz, a széleken vázákkal. Emeleti szintjén minden oldalon félköríves záródású ablakok.
A sárgára festett hajó - a széleken megkettőzött - lizénákkal elválasztott tengelyeiben 3-3 félköríves, szalagkeretezésben álló ablak, a szentély mellett mindkét oldalon sekrestye, illetve szertár, emeletükön oratórium, a hajónak megfelelő ablakokkal. A tagozatok vajszínűek.

Nagyon rossz állapotú homlokzat, a kőpusztulás formáit szinte tankönyvileg szemlélteti. Azért nem rosszabb az érdemjegy, mert a hajó alapvetően rendben van.

Kereszt (0.027 km)
Római határkő (0.036 km)