Mór Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, késő barokk, 1787. Sekrestyéje 1970-ben áthelyezve. Berendezés: főoltár, kora barokk, 17. sz. Nepomuki Szt. János- és Szt. József-szobrok, fa, rokokó, 18. sz. második fele. Szószék, keresztelőkút, padok, 18. sz. vége.
:
Faluközpontban, a Fő utca kiszélesedő részén szabadon álló, megközelítően észak-déli tájolású egyhajós, nyeregtetős épület a homlokzat elé lépő gúlasisakos, órapárkányos toronnyal, s az egyenes záródású szentély zárófalához kapcsolt sekrestyével. Titulusa Nagyboldogasszony.
A sárgára festett épületet vízszintesen a kőlapokból rakott lábazat, valamint az erőteljes főpárkány tagolja.
A déli főhomlokzat elé lépő torony középtengelyében kosáríves kőkeretben álló bejárati kapu, zárókövében 1787-es építési dátum. Felette nagyméretű ablak nyílik. A tornyot enyhén ívelt oromfal kapcsolja a hajóhoz. A torony emeletén minden oldalon állótéglány alakú ablakok nyílnak. Az órapárkányban festett számlapos óra. A hajó déli falán, a toronytól nyugatra a közelmúltban elhelyezett emléktábla van.
A hajó mindkét hosszabb oldalán 2-2 nagyméretű, kosáríves ablak áll, fehér, vakolatból képzett szalagkeretezésben.
Az egyenes záródású, élszedett sarkú szentély nyugati falában a hajóéval egyező kiképzésű ablak nyílik. Az északról kapcsolódó sekrestyén egy félköríves ablak és egy ajtó látható.

2014.03.09 14:56 Halász család állapot: 5 - pont: 17

Változatlan állapotban.