Bicske Körzeti Földhivatal
Ref. templom, klasszicizáló késő barokk, 1820 körül.
:
A település fő útvonala mellett É-D-i tengellyel szabadon álló, homlokzati tornyos, hagymasisakos, palafedéses kontyolt nyeregtetős épület.
A telken áll még a református parókia 19. század végi épülete, mely különösebb építészeti értéket nem képvisel.

É-i (fő)homlokzata erőteljes övpárkánnyal osztott, alatta pilaszterekkel három mezőre osztott. A tengelyben kő keretezésű, vállköves, záróköves, félköríves záródású ajtó, felette mindhárom tengelyben álló téglány alakú, szalagkeretes, zsalugáteres ablak.Az oromzat egyenes záródású, két körablak nyílik rajta, sarkok felett urnák. A torony tetőszintjén alacsony, szalagkeretes, záróköves, zsalugáteres ablak. A tornyon az oromfal felett osztópárkány. A harangszinten minden irányba félköríves, szalagkeretes, vállköves, záróköves zsalugáteres ablak, felette óra, órapárkány. A hagymakupola fémlemezfedéses..
K-i homlokzata az udvar felé néz, hat tengelyben méllyített tükörben félköríves zéródású, záróköves ablakok. D-ről a harmadik tengelyben előtető alatt félköríves ajtó nyílik, melyhez négy fok lépcső vezet.
D-i homlokzat tengelyében négy fok lépcső vezet a félköríves, záróköves ajtó, felette félköríves, záróköve sablak nyílik.
NY-i homlokzaton hat tengelyben mélllyített tükörben félköríves záródású, záróköves ablakok.

A templom kívülről újra lett festve. A lábazati hibák eltűntek.