Bicske Körzeti Földhivatal
Római katolikus templom, barokk, 1759-1760.
:
A főutca közepén D-K - É-NY tengellyel szabadon álló, cserépfedésű kontyolt nyeregtetős hagymasisakos egytornyos épület.

D-K-i (fő)homlokzata kapuja előtt alacsony tömegű kontyolt nyeregtetős előépítmény áll. A homlokzat két oldalán dór falpillérek összetett párkányt tartanak. Az íves oromfal fölött elelkedő torony mind a négy irányban szegmentív záródású ablakkal nyitott, az órák felett órapárkány. A hagymasisakon lanterna ül. A torony tömege kissé a homlokzat elé ugrik. Az előépítmény felett álló téglány alakú, a tetőszinten négyzetes ablak nyílik.
D-NY-i homlokzatának 1+3+1 temgelyében szegmentíves záródású állótéglány alakú ablakok nyílnak. A szentély tömege a hajónál keskenyebb, kontyolt félnyeregtetős sekrestye tömege kapcsolódik hozzá, ajtajához 9 fok magas lépcső vezet.
Az egyenes szentélyvég homlokzatához szoborfülkét építettek. A sekrestyék négyzetes ablakokkal nyílnak.
Az É-K-i homlokzat 3+1 temgelyében szegmentíves záródású ablakok nyílnak, a szentélyhez alacsonyabb tömegű, kontyolt félnyeregtetős sekrestye kapcsolódik.

Szép állapotban van.