Lakóház, késő klasszicista, 1840 körül. Városfal.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, U alaprajzú, két utcára néző homlokzatú, egyemeletes, klasszicista lakóház.
Külső:
Ady Endre utcai homlokzata 1+9+1 tengelyes, oldalrizalitos kialakítású, magas lábazat, háromrészes, széles övpárkány osztja, háromrészes, fogrovatos főpárkány zárja, melyet a rizalitok fölötti részeken konzolsor is élénkít.
A földszinti részt erős kiülésű lizénák tagolják, a rizalitban fölöttük golyvázódik az övpárkány. Földszinti ablakai keretezetlenek, egyenes záródásúk, könyöklővel, a rizalitban kettőzötten, csavart oszlopokkal elválasztva. Középtengelyében egyenes záródású, mélyített keretezésű kapu.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, könyöklőjük alatt tükrös mellvéddel, állókonzolos szemöldökkel. A kettős toszkán pilaszterekkel határolt emeleti rizalit ablakainak keretezése hasonló, ám zárókődíszes félkörzáródásúak.
Jókai utcai homlokzata 4+1 tengelyes, oldalrizalitos, hasonló kialakítással.
Udvari homlokzata oldalfalain alátámasztás nélküli függőfolyosó.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Átalakított kapualja szegmensíves dongaboltozattal fedett. Végén jobbra egyterű lépcsőház, húzott-íves lépcsővel, kovácsoltvas korláttal.
Oldalszárnyakban két, az Ady utcai szárnyban egytraktusos elrendezés, síkfödémes lefedés.

Szép, gondozott, jó állapotú épület, minimális hibákkal.