Lakóház, kora eklektikus, 19. sz.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egy telken álló két, téglány illetve L alaprajzú, egyemeletes, eklektikus stílusú lakóépület.
Külső:
A nyugati, 13-as házszámú épület 5+7+5 tengelyes, középrizalitos kialakítású, hangsúlyos lábazatú homlokzatát háromrészes övpárkány osztja és kétrészes főpárkány zárja.
Ablakai mindkét szinten egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, s taagozott könyöklőiket végigfutó szalag fogja össze. Az oldalsó emeleti ablakok záradéka fölött egyenes szemöldök, a rizalit emeleti ablakai fölött állókonzolos szemöldök látható. Ez utóbbiak táblás mellvéddel alakítottak.
A rizalit középtengelyében széles, fugázott, zárókődíszes keretezésű, félkörzáródású, felülvilágítós kapu, eredeti, eklektikus stílusú kapuszárnyakkal.
A homlokzatot és a rizalitot fugázott lizénák keretezik.
A K-i, 11-es házszámú épület 4+3+4 tengelyes, homlokzatát lábazati párkány, mindkét szintjén végigfutó könyöklöpárkány, kétrészes övpárkány osztja, háromrészes, fogrovatos, konzolsoros főpárkány zárja.
Az oldalsó rész lábazatában míves vas pinceablakok. Földszinti ablakai mélyített falsíkban ülnek, keretezetlenek. Emeleti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, állókonzolos szemöldökkel.
A rizalitot a földszinten a könyöklőpárkányt is megtörő lizénák, az emeleten a könyöklőpárkányon álló, eklektikus fejezetű pilaszterek határolják és osztják. Földszinti ablakai félkörzáródásúak, tükrös mellvéddel. A középső tengelyben félkörzáródású, élszedett keretezésű kapu.
Emeleti ablakai félkörzáródásúak, tagozott szalagkeretük váll- és záróköves, utóbbi konzollal is díszítve. A középső ablak előtt két vaskonzolon nyugvó erkély, kovácsoltvas korláttal.
Udvari homlokzata kevéssé jellegzetes. A 13-as számú épület övpárkánnyal osztott, egyenetlen ritmusú ablakai egyenes záródásúak, keretezetlenek. Kertje szépen gondozott. A 11-es számú épület oldalszárnyának emeletén szegmensíves záródású, nagy ablakok. Ezen oldalszárny falánál megőrizték a régi városfal darabját, akárcsak az udvarban felépített, modern ház esetében, melyet a romok megőrzése céljából lábakra állítottak.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Mindkét épületrész kapualja boltozott: a 11-es számú épületé ötszakaszos, kettős hevederekkel osztott csehsüvegboltozatos, melyek párosával álló, tükrös toszkán pilasztereken nyugszanak; a 13-as épületé egyszakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, az azt tartó, széles toszkán pilaszter és a heveder tükrös díszű.
Az épület belseje jórészt átalakított, középen futó vagy udvari folyosójáról nyílnak a modern álmennyezetes irodák, a szinteket modern lépcsőházak kötik össsze. Az előcsarnokban Majoros Hédi térplasztikái (1983).

Az épületek állapota megfelelő, helyenként kisebb javításokat igényelnek.
A 13 sz. épület lábazata körül sok a sérülés.