Lakóház, késő barokk, 1800 körül. Átalakítva 1938-ban.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, U alaprajzú, két utcára néző homlokzatú, egyemeletes, rekonstruált későbarokk, kora klasszicista lakóház.
Külső:
Arany János utcai homlokzata 1+1+3 tengelyes, csonka főpárkány zárja. Bal második tengelye rizalit- és kaputoronyszerűen előrelép, szélenként három, egymás mögött álló, kis fejezetű, kváderezett törzsű pilaszter határolja.
A lábazati rész fölött hat modern ablak világítja meg a szuterént. A rizalit földszintjén egyenes záródású, szemöldökgyámos, lábazatos, zárókődíszes kőkeretes kapu.
Emeleti ablakai a széleken egyenes záródásúak, szalagkeretesek, könyöklőjük alatt kis köténnyel, záradékuk felett kis fekvő hasáb faltükörrel. a rizalit emeleti ablaka szegmensíves záródású, zárókődíszes szalagkeretes, könzöklője alatt kis köténnyel, záradéka felett törtíves szemöldök, azon füzérdíszes fatábla, mely fölött a párkány alsó része golyvázódik.
A Templomközi, eredetileg nem látható oldalhomlokzat üres falai között feltárul a kis belső udvar.
Megyeház utcai hátsó homlokzata hattengelyes, egyenes záródású, szalagkeretes ablakai a földszinten zárókődíszesek.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Hosszú, keskeny kapualja síkfödémes, melyből jobbra húzott-íves lépcsőház nyílik, kovácsoltvas korláttal.
A kapualj kis udvarra vezet, melynek déli részén félköríves árkádon támaszkodó, félköríves ablakkal áttört emeleti folyosó fut.
Arany János utcai frontján síkfödémes helyiségek, Megyeház utcai hátsó frontján poroszsüveg boltozattal fedettek.

Pusztuló állapot, ijesztőnek tűnő homlokzati, lábazati hibák. Viszont a tetőzet újszerű, így sokáig fenntartható ez az áldatlan állapot.