rövid leírás:
Lakóház, középkori falak felhasználásával, barokk, 18. sz. Részben átalakítva 1938-ban. Homlokzatán falfülkében Madonna-szobor, 18. sz.-i.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, két oldalán szabadon álló, L alaprajzú, két utcára néző homlokzatú, egyemeletes, barokk saroképület.
Külső:
Arany János utcai homlokzata négytengelyes, csonka főpárkány zárja. Földszinti ablakai szalagkeretesek, egyenes záródásúak. A jobb második tengelyben szegmensíves, kőkeretes kapu, kerékvetőkővel, míves kilincsekkel, vasalással.
Emeleti ablakai könyöklővel gazdagodnak, míg a kapu feletti ablak kis tükrös köténnyel díszített.
Géza nagyfejedelem téri homlokzata összesen hattengelyes, emeletenként öt, eltolt tengellyel. Az ablakok a főhomlokzat formáit ismétlik. A jobb második tengelyben konzolok tartotta párkányon tagozott félkörzáródású falfülke, benne Madonna-szobor.
Udvari homlokzatának jellegzetes eleme az északi szárny előtti, pillérrel elválasztott szegmensíves nyílások alkotta tornác, mely dongaboltozatos lefedésével folytatja a kapualj hatását.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja egy szakasznyi fiókos dongaboltozatos, majd két szakasznyi hevederes csehsüvegboltozatos részből áll. Jobbra nyílik az egyterű, kétkarú, orsótéri falas lépcsőház, törpepillérek közti míves kovácsoltvas korláttal.
A kapualjtól jobbra nyíló helyiség, valamint az emeleti helyiségek síkfödémesek.
A hosszabb oldalszárny, és kissé a főszárny alatt is húzódik a dongaboltozatos pince.