Lakóház; OMvH irodaház

Egykori lakóház, copf, 1790 körül. OMvH kirendeltség székháza.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, U alaprajzú, egyemeletes, későbarokk (copf) lakóépület.
Külső:
Főhomlokzata 2+2+2 tengelyes, középrizalitos, tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja, az ablakok fölött három-három lapos konzollal.
Földszinti ablakai kőlábazat fölött, vízszintes vakolatsávozású falsíkban ülnek, egyenes záródásúak, könyöklőjük alatti faltáblával induló keretezésük az övpárkányig fut, ahol újabb faltábla fölött az övpárkány golyvázódik.
A rizalit földszintjén váll- és záróköves, tükrös kőkeretű, kerékvető köves kapu, új kapuszárnyakkal. A kaput két oldalon lizénák övezik, fölöttük az övpárkány golyvázódik.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, könyöklőjük alatt tükrös mellvéd, záradékuk fölött a keretezésen ülő faltábla. Az oldalsó részek ablakait mélyített falmezők, a rizalit végigfutó vonalában az övpárkány és a főpárkány golyvázódik.
Modern kialakítású padlástéri ablakok.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja 4 szakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett. A földszinti helyiségek hasonlóan boltozottak.

Szinte hibátlan, nagyon szép, gondozott, jó állapotú épület.