Lakóház, egyemeletes, eklektikus, 1860 körül.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, két világítóudvarral alakított téglány alaprajzú, egyemeletes, historizáló lakóépület.
Külső:
Középrizalitos homlokzata 3+1+3 tengelyes, földszinti, végigfutó könyöklőpárkánnyal, valamint tagozott övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja. A főpárkány a széleken lapos konzolokkal, a rizalit fölött állókonzolokkal, rozettákkal, fogrovattal díszített.
Földszinti ablakai egyenes záródásúak, zárókődíszes tagozott szalagkeretesek, könyöklővel, állókonzolos szemöldökkel. A földszinti falsík kváderezett, a szélesebb, lapos kváderek között gyémántkváderes lapok futnak, az ablakkereteken is folytatódva. Az ablakok mellvédjein szintén gyémántkváderes díszítés.
Kis bejárat félkörzáródású, váll- és záróköves, eredeti kapuszárnyakkal. A bejáratot pilaszterek keretezik, melyek átveszik a falsík kváderezését, az általuk tartott háromrészes szemöldökpárkány lapos konzolokkal díszített.
Emeleti ablakai nyerstégla falazatban ülnek, melyen a rizalit mentén armírozás fut. Az ablakok oldalt egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, könyöklőjük alatt indadísz keretezte tükrös mellvéd, tükrös szemöldökük felett szegmensíves oromzat.
A rizalit emeleti ablaka aediculás kialakítású, kannelúrázott törzsű ión pilaszterek tartják a háromrészes szemöldököt, s rajta a háromszögű oromzatot. A pilaszterek lábazatánál kváderdísz. Az ablak mellvédje balluszteres.
A tetőzeten kis oromépítmény ad hangsúlyos zárást a rizalitnak: a négyzet alakú felfalazást vaknegyedekből álló tető fedi, homlokzati oldalán előépítmény, melynek félkörös fülkéjű fala fölött háromrészes párkány és kis timpanon.
Nyeregtető, cserépfedés. Déli, csupasz oldalfala a szomszédos ház fölé magasodik.
Belső:
Kapualja hevederes szegmensdongával fedett, hol a hevedereket toszkán fejezetes pilaszterek támasztják.
A kapualj végén orsótéri fal jobb oldalán az emeletre, bal oldalán a pincébe vezet a húzott-íves lépcső.
Alápincézett.

Az emeleti rész egészen jó állapotban van, de a földszinti homlokzat nagyon csúnya, rossz állapotú.