Lukács-ház

Lakóház, ún. Lukács-ház, barokk eredetű, klasszicista, 1820 körül.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű (a tőle északra álló ház falsíkja kissé visszalép), kis alapterületű, egyemeletes, L alaprajzú lakóépület.
Külső:
Utcai homlokzata négytengelyes, kétrészes főpárkánnyal zárt. A széleken és az ablakok közeiben kis kiülésű, csökevényes fejezetű falpillérek tagolják a homlokzatot, melyek alatt a lábazat posztamensszerűen előrelép. Az ablakok egyenes záródásúak, keretezetlenek.
A déli (bal) első tengelyben, a pilaszterek közét teljesen kitöltő, felül keretezett, szegmensíves kapu, felülvilágítós, eklektikus kapuszárnyakkal.
Udvari homlokzatán új nyílászárók előtt rövid, L alaprajzú függőfolyosó fut, mely szima-profilú konzolokon nyugszik.
Nyeregtető, az oldalszárnyon félnyeregtető, cserépfedés. Tetőtéri terasz.
Belső:
A kapualj egyetlen, szép térhatású csehboltozatból áll, oldalfalán modern ajtó. Az oldalszárnyban indul a lépcsőház, melyet szegmensíves boltozat fed.
Egytraktusos elrendezés mindkét szinten.

Továbbra is nagyon jó állapotban van.