Lakóház, klasszicista, 1820 körül.
Jellege:
Egy, megosztott telken álló két épület.
A déli épület utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, közel téglány alaprajzú, egyemeletes, eklektikus stílusban átalakított épület.
Külső:
Utcai homlokzata 1+4 tengelyes, oldalrizalitos, háromrészes övpárkány, emeleti, végigfutó könyöklőpárkány osztja, háromrészes fogrovatos főpárkány zárja, ennek frízében váltakozva álló és fekvő konzolok, közöttük füzérek.
Földszinti ablakai modern kirakatablakokká alakítottak, vízszintes vakolatsávozású falsíkban ülnek. Jobb negyedik tengelyben jellegtelen, új ajtó.
Emeleti falsíkja kváderezett, az ablakok között sávozott. Az emelet bal oldalán található rizalit egyenes záródású, tagozott szalagkeretes ablakát két oldalról páros ión pilaszterek keretezik, mellvédjében ballusztrád, záradéka fölött faltükör.
Oldalsó négy ablaka egyenes záródású, füles kialakítású tagozott szalagkeretes, rozettás zárókődíszes.
Nyeregtető, cserépfedés.
Az északi épület téglány alaprajzú, kétemeletes, két utcára néző homlokzatú, romantikus stílusú saroképület.
Fő utcai homlokzata négy, Rózsa utcai oldalhomlokzata hét tengelyes, földszint feletti övpárkány, második emeleti végigfutó könyöklőpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja.
Mindhárom szint falsíkja vízszintes vakolatsávozású.
A Fő utcai földszint falsíkja előtt szép kialakítású, a kirakatablakokat magába foglaló falborítás, a Rózsa utca földszintjén egyenes záródású, zárókődíszes, szalagkeretes ablakok. Utóbbi középtengelyében nyílik kőkeretes, szegmensíves kapu, lizénás keretezése a homlokzat elé lép.
A két homlokzat emeleti kialakítása megegyező, az ablakok egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek. Első emeletének ablakai könyöklősek, alatta reliefes mellvéddel, állókonzolos szemöldökükön rozettadísz és akrotérion. Második emeleti ablakainak fűrészfogas díszű könyöklője szélén konzolok állnak, az ablakok záradéka fölött egyenes szemöldök.
Belső:
A déli, egyemeletes épület kapualja keskeny, síkfödémes, modern lépcsőházba vezet.
A földszint bal oldali boltját három szakasznyi, a jobb oldali, szélesebb boltot kétszer négy szakasznyi hevederes csehsüvegboltozat fedi.
Az északi épület földszintje két traktusra osztott, mindkettő fölött nagyméretű, hevederes szegmensdonga feszül.

..,