Lakóház, egyemeletes, barokk eredetű, klasszicizáló-eklektikus, 19. sz. vége. Átalakítva.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, U alaprajzú lakóház.
Külső:
Az utca kanyarulatát követő homlokzata 2+3+2 tengelyes, közzéprizalitos kialakítású, tagozott övpárkány osztja. Mindkét szintjén vízszintes vakolatsávozás. Főpárkánya háromrészes, frízében meander-szalag, felette fogrovat, geiszonját lapos konzolok tartják.
Hangsúlyos lábazatú földszintjén modern kirakatablakok, rizalitján ezek elmaradása nyitott előteret hoz létre.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, könyöklővel, állókonzolos szemöldökkel, ami fölé a rizalitban háromszögű oromzat kerül.
Udvari homlokzata földszintjén kosáríves nyílások, emeletén keretezetlen, egyenes záródású ablakok. Mindhárom oldal előtt függőfolyosó, a hosszabb oldalakon ezeket szima profilú konzolok, a rövid, nyugati oldalon két öntöttvas-oszlop tartja. A függőfolyosó egyszerű, kovácsoltvas korlátjait szép vonalú bekötővasak fogják az oldalszárnyak falaihoz.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
A nyitott, síkfödémes előtér pillérek övezte jobb oldalán nyílik az alátámasztás nélküli körlépcsős, egyterű lépcsőház, vörösmárvány lépcsőfokokkal, kovácsoltvas korláttal.
Egytraktusos elrendezés, földszinti helyiségei részben síkfödémesek, részben dongaboltozattal fedettek.

Az épület jó állapotú, helyenként javítás szükséges. Az épület jó állapotú, helyenként javítás szükséges, főleg a lábazat feletti vakolat sérüléseket.