Lakóház, copf, 18. sz. vége. Részben átalakítva romantikus stílusban a 19. sz. második felében.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, körülépített udvaros, közel téglány alaprajzú, egyemeletes, romantikus lakóépület.
Külső:
Utcai homlokzata 2+2+2 tengelyes, tagozott övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja, frízében kör alakú, áttört szellőzőkkel.
Földszinti ablakai modern kirakatokká alakítottak. Jobb harmadik tengelyben egyenes záródású, keretezetlen kapu.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, keretezetlenek, könyöklővel. Záradékuk körül tört szalagdísz, mely hozzásimul az állózonzolos szemöldökhöz. A kettő közötti részt növényi ornamenssel díszített stukkó tölti ki. Ión jellegű, fonatdíszes pilaszterek határolják az emeletet, illetve választják el kettesével az ablakokat.
Keskeny udvarának északi és déli szárnya emelete előtt kima profilú, volutás konzolokra boltozott függőfolyosó fut, gombdíszes kovácsoltvas korláttal, törtíves bekötővasakkal. A földszinten kőkeretes, az emeleten keretezetlen ablakok.
A házhoz szervesen nem tartozó, de azonos telken lévő, Oskola utca 5. szám alatti lakóházhoz oszlopos átjáró vezet. Ez utóbbi főhomlokzata jellegtelen.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja szegmensíves dongával fedett, a végén, bal oldalon kőkeretes ajtó. Jobbra nyílik az alátámasztás nélküli húzott-íves lépcsőház, gombdíszes kovácsoltvas korláttal, fa fogórésszel.
A földszintet elfoglaló üzletek modern álmennyezetesek. Emeleti szobái egy traktusosak, síkfödémesek.

Tökéletes állapotban van a műemlék.