Lakóház, 18. sz.-i eredetű. Mai alakjában kora klasszicista, 1810 körül.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, egyemeletes, U alaprajzú, két utcára néző homlokzatú barokk jellegzetességeket is mutató, klasszicista sarokház.
Külső:
Fő utcai homlokzata héttengelyes, földszinti végigfutó vállpárkány, tagozott övpárkány, emeleti végigfutó könyöklőpárkány osztja, csonka főpárkány zárja.
Földszintjén félkörzáródású, szalagkeretes kirakatablakok között, középen nyílik a négyszögű tükörben ülő, félkörzáródású, kőkeretes kapu.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, szalagkeretesek. A szélső két-két illetve a középső három tengelyt összefogó faltükörben figurális domborművek vannak. A bal szélső relief puttói tűzoltár előtt táncolnak, imádkoznak. A középső relief jobb szélén kovácsoló puttó, kinek barátai középen Ámor oltárszobrát ékesítik. A jobb szélső relief puttói Apolló (?) szobra körül táncolnak, visznek ajándékot.
Országzászló tér felőli homlokzata alul nyolc, felül hét tengelyes, tagozott övpárkány, emeleti végigfutó könyöklőpárkány osztja, csonka főpárkány zárja. Földszinti, részben átalakított ablakai szegmensíves záródásúak. Emeleti, egyenes záródású, szalagkeretes ablakai fölött tengelyenkénti tükörben reliefek, melyeknek puttói játszanak, dolgoznak.
A két homlokzat sarkán két, gazdag profilú konzolon nyugvó zárterkély, melynek egyenes záródású ablakai alatt és fölött virágdíszes tükrök vannak. A zárterkély párkánya fölött puttók címert tartanak.
Udvari homlokzata emelete előtt, mindhárom oldalon szima profilú konzolokon támaszkodó függőfolyosó fut, míves kovácsoltvas korláttal, virágdíszes bekötővasakkal. Mögötte az északi szárny ablakai szegmensíves záródásúak.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja ötszakaszos, hevederes csehsüvegboltozatos, lizénatagolásos, fölötte golyvázódó párkányos oldalfalú. A hat pilaszterből és hevederből a második és az ötödik kettőzött.
A kapualj negyedik szakaszából jobbra nyílik a háromkarú, síkfödémes lépcsőház, míves kovácsoltvas korláttal, osztó törpepillérrel.
A földszinti boltok modern síkfödémesek.

Közepesen kopott állapotú épület. Egy homlokzati felújítás semmiképp sem ártana, ha már felújítják előtte az utcát.

Varkoch-szobor (0.073 km)
Gerchard-ház (0.131 km)