Lakóház; zeneiskola

-pusztuló|kielégítő
Zeneiskola, volt lakóház barokk, 18. sz.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, két oldalon szabadon álló, kis középudvaros, egyemeletes, barokk saroképület.
Jókai utcai homlokzata 3+K+1 tengelyes, tagozott övpárkány osztja, csonka főpárkány zárja.
Földszinti ablakai egyenes záródásúak, keretezetlenek. A jobb második tengelyben váll- és záróköves, kosáríves, kőkeretes kapu áll, jelenleg bedeszkázva. A kapu zárókövében a városi címer látható, mely fölött még ott pompázik az egykori funkciót hirdető ÁLLAMI ZENEISKOLA felirat.
Emeleti ablakait lizénák választják el. Az ablakok keretezetlenek, könyöklőjük alatt lekerekített sarkú faltáblák.
Juhász Gyula utcai oldalhomlokzata földszintjén három, emeletén négy tengelyes, a főhomlokzattal egyező kialakítású ablakokkal.
Udvari homlokzata jellegtelen, kicsi.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja fölé egyetlen csehsüvegboltozat borul. Földszinti helyiségei mind a négy szárnyban egy-egy traktusba rendezettek, részben csehsüvegboltozatosak, részben új síkfödémesek.
Az emeletre modern lépcső visz. Az udvari folyosóról itt is külső szobasor nyílik, síkfödémmel fedve.

Nagyon szépen felújított, kitünő állapotú, épület.

Hiemer-ház (0.021 km)