rövid leírás:
Lakóház, copf, 1790 körül. Homlokzata átalakítva romantikus stílusban a 19. sz. második felében. Városfal.
Jellege:
Az utcavonaltól kissé hátralépő, zártsorú beépítésű, körülépített udvaros, egyemeletes copf lakóház, romantikus jellegű homlokzattal.
Külső:
3+1x2+2 tengelyes, középrizalitos utcai homlokzatát tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja, romantikus frízében szellőzők. A földszint oldalsó része vízszintes vakolatsávozású, az ablakok szalagkeretesek. A sima felületű rizalitban szegmensíves, talán középkori eredetű kőkeretes kapu, kerékvetőkővel, új kapuszárnyakkal.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, mélyített fülkében ülnek, könyöklősek. Az ablakok felső harmadát cseppdíszben végződő pálcatag keretezi, a rizaliton ikerablakot fogva össze.
Udvari homlokzata utca felőli oldalán I-vasakon nyugvó függőfolyosó, szép kovácsoltvas korláttal. A három másik oldalon keretezetlen ablakok. Az udvar nyugati oldalán síkfödémes, szegmens- illetve kosáríves nyílású átjáró. Hátsó homlokzata nyolc tengelyes, szabálytalan kiosztású nyílásai keretezetlenek. Az udvari szélső főfal láthatóan várfalmaradványokra épült.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja öt szakaszos, hevederes csehsüvegboltozattal fedett. Az első két heveder egyszerű falsávról, a harmadik-negyedik élszedett dór falpillérről, az ötödik szabadon álló dór pillérről indul. Az első két szakasz bal oldalán félköríves fülkék. A kapualj utolsó szakaszából balra nyílik az alátámasztás nélküli körlépcsős, egyterű lépcsőház, fa lépcsőfokokkal, fa korláttal.
A kapualj két oldalán hátrafutó mindkét szárny egytraktusos elrendezésű.

Teljesen gondozatlan, elhanyagolt, lassan romló állapotú lakóház, sok hibával.