Lakóház és városfal

Lakóház, barokk eredetű, mai alakjában eklektikus, 19. sz. második fele. Városfal.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, U alaprajzú, egyemeletes, átalakított barokk lakóház.
Külső:
Főhomlokzata 2+3+2 tengelyes, középrizalitos, tagozott övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja, frízében fogrovattal. Alsó szintjén kváderezés, az emeleten vízszintes vakolatsávozás.
Földszinti ablakai mélyített fülkében ülnek, egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, zárókődísszel, könyöklővel. A rizalit bal szélső két tengelyét foglalja el a szegmensíves, kőkeretes kapu, eklektikus kapuszárnyakkal, kerékvetőkővel.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, könyöklőjük alatt tükrös mellvéddel, záradékuk körül pálcataggal.
Udvara mindhárom oldalán függőfolyosó, mely szima profilú konzolokon nyugszik, némely konzolon barokk szalagdísz. Újabb kori kovácsoltvas korlát.
Északi oldalon hosszan elnyúló oldalszárny csatlakozik.
Az udvar hátsó részén, bal oldalon a Jókai u. 6. sz. ház udvaráról átnyúló várfal csonkja látható.
Belső:
Kapualja három szakaszos, hevederes csehsüvegboltozatos, oldalfalában romantikus öntöttvas szellőzőajtó.
A kapualj utolsó szakaszából jobbra lépcsőház nyílik, mely négy karú, orsótéri fallal.
Az utcai front és a kapualj két oldalán induló szárnyak is egyaránt egytraktusosak, mindkét szinten, átalakítva.
Pincéje alacsony dongaboltozatos.

Az épület jó állapotú, helyenként javítás szükséges.