Lakóház és városfal

Lakóház, több középkori házból építve barokk stílusban a 18. sz.-ban. Városfal.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, szabálytalan téglány alaprajzú, egyemeletes, barokk lakóépület.
Külső:
Az utca vonalát követő homlokzata 11 tengelyes, tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja.
Földszintjén a bal 3. és 8. tengely, az emeleten a 3. és 9. tengely ablaka kettőzött.
Földszinti ablakai sima falsíkban ülnek, tagozott szalagkeretesek. A bal 9. tengelyben kosáríves, kőkeretes, virágdíszes zárókődíszes kapu, új kapuszárnyakkal.
Emeleti ablakait páros lizénák választják el. Az ablakok füles képzésű tagozott szalagkeretesek, könyöklőjük alatt tükrös köténnyel.
Udvari homlokzata három, lépcsőzetesen egymás elé lépő falsíkból áll, szalagos övpárkány osztja, s hasonló főpárkány zárja. a déli rész mindkét szintjén kosáríves nyílású tornác fut. a középső részen két ablaktengely után a kapualj torkolata, fölötte hasonló tornácnyílás látható. Északi szakaszán négy tengelynyi tagozott szalagkeretes, egyenes záródású ablak látható.
Kontyolt tető, cserépfedés.
Az udvaron további két, 1920 körül épült lakóház helyezkedik el.
Belső:
Kapualja fiókos dongaboltozatos, melyből jobbra háromkarú barokk lépcsőház nyílik, az emelkedőben dongaboltozattal, a pihenőben csehsüvegboltozattal fedve.
A kapualjból balra nyílik a hevederes csehsüvegboltozatos tornác. A tornácról közelíthető meg az utcafront szobasora, mely az 1975-ös átalakítás alatt kivétel nélkül, ma részben boltozott helyiségekből áll.
Nincs pincéje.

A lábazat feletti részeken sok vakolat sérülés van, egyébként jó állapotú épület.