Lakóház, egyemeletes, romantikus.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, szabálytalan alaprajzú lakóház.
Külső:
Kossuth utcai homlokzata az utcavonal kanyarodását követi, 2+5+2 tengellyel. A homlokzatot övpárkány, emeleti könyöklőpárkány osztja, kétrészes főpárkánnyal zárul, frízében szellőzőkkel. Az épület szélein, illetve a törésvonalakon armírozás látható az emeleten.
Az épület földszinti részét vakolatkváderezés élénkíti, egyenes záródású kirakatablakok, illetve üzletajtók törik át. Középső tengelyében tagozott szalagkeretes, szegmensíves kapu, új kapuszárnyakkal.
Emeleti ablakai végigfutó könyöklőpárkányon ülnek, mellvédjük tükrös dísszel alakított, egyenes záródásúak, konzoldíszes szemöldökkel.
Nyeregtető, cserépfedés.
Udvari homlokzatát övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja. Részben átalakított, modern kialakítású. Középső része az ötszög három oldalával alakított, két szintjén szegmensíves záródású nyílások.
Belső:
Kapualja szegmensíves dongával fedett, az oldalfalakat lizénák, fölöttük a boltozatot hevederek tagolják. Jobbra nyílik az alátámasztás nélküli körlépcsős, egyterű lépcsőház, vörösmárvány lépcsőfokokkal, kovácsoltvas korláttal.
Helyiségei mindkét szinten síkfödémesek, a szabályos utcai traktushoz szabálytalanul kapcsolódnak helyiségek az udvari oldalon.

Szép, gondozott, jó állapotú épület, minimális hibákkal.

Zichy-palota (0.079 km)