Lakóház, romantikus, 1860-70 körül.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, egyemeletes, szabálytalan téglány alaprajzú, romantikus stílusú lakóház.
Külső:
A kőlábazatos, 2x2+3+2x2 tengelyes, középrizalitos utcai homlokzatát tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja, utóbbi frízében szellőzőnyílások. A homlokzat rizaliton kívüli részeit vakolatkváderezés élénkíti.
a szélső részek földszintjén modern kialakítású, szegmensíves kirakatablakok. Emeleti részein a rizalit ablakaival azonos ablakok: a szegmensíves záródású, füles keretezésű ablakok tagozott szalagkeretei az övpárkányig futnak le, simára vakolt mellvédet alakítva ki az ablakok könyöklői alatt.
A rizalit földszintjén három félkörzáródású, tagozott szalagkeretes, levéldíszes zárókövű ajtó nyílik. Közeikben boltválluk magasságában induló, levéldíszes konzolokon nyugvó törpepillérek lépnek a falsík elé. a törpepillérek fejlemezén álló, az ablakközöket kitöltő, gazdagon faragott kockafejezetű, karcsú oszlopok, illetve ezeken tagozatok nélküli falhasábok tartják a rizalit konzoldíszes főpárkányát.
Udvari homlokzata modern kialakítású. A 373/1 hrsz. alatt modern hozzáépítésű rész, végénél az eredeti épület emeletén kis terasz alakul, eredeti ablakkerettel.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja keskeny, hosszú, síkfödémes, szegmensíves gerendák erősítik és osztják szakaszokra. a kapualj végén nyílik a tágas, alátámasztás nélküli körlépcsős, egyterű lépcsőház, kovácsoltvas korláttal.
Földszintjén nagy alapterületű, síkfödémes bolthelyiségek, emeletén szabálytalan kéttraktusos elrendezés.

Szép, gondozott, szinte hibátlan állapotú épület.