Lakóház, középkori eredetű (14-15. sz.) gótikus elemekkel, átépítve a 18. sz.-ban és később.
:
Tér közepén, beépítésben álló, L alaprajzú, nyergetős, cserépfedéses épület, homlokzatai egy-illetve kétszintesek. Nyugati homlokzata az egykori várfalra épült. Az épület dél ill. keleti traktusa egy ill. három tengelyes, mindkét szinten árkádívekkel, pilléres alátámasztással, alul nyitott, csehsüvegboltozatos, felül zárt kialakítással. Az épület északi részéhez kapcsolódik egy vele nem azonos szélességű, félkontyolt tetővel fedett, egytengelyes, ugyancsak cserépfedéses kis szárny, ami a keleti traktussal azonos magasságban áll. A földszintjén árkádíves ajtónyílás, felette konzolkon nyugvó baldachinban óramű, keleten és nyugaton egy-egy egyenes záródású ablakkal Az északi homlokzat ablakai nem egyenletes kiosztásúak, de egyenes záródásúak. A nyugati homlokzat földszintes, kőkeretes ablak és ajtó nyílásai viszonylag szabályos kiosztásában állnak; egyenes- és egy kivételével az északi részen, félköríves záródással. Az épület lábazatai az eltérő szintekhez igazodnak, viszonylag azonos magasságúak, a keleti homlokzatához háromlépcsős terasz kapcsolódik, itt teljes, a nyugati oldalán hornyolt főpárkányzat zárja. A tető világítóablakai eltérőek, keleten két íves, nyugaton három háromszögű oromzattal.

Tökéletesen jó állapotban, nagyon szépen gondozott környezetben van az épület.