Lakóház, barokk, 18. sz. közepe; átalakítva.
:
Téren, beépítésben álló, az egykori városfalhoz kapcsolódó, téglány alaprajzú, kétszintes, manzárdtetős, cserépfedéses épület. A két főhomlokzat eltérő szintmagasságú.
A keleti kétszintes, háromtengelyes homlokzat, mindkét szinten nyitott, kosáríves kiképzésű középrésze előreugrik a homlokzat síkjából.
A földszint kosáríves nyílászáradékainak szalagkeretei vállpárkányba mennek át, zárókövesek, a északi tengely befalazott, rajta egyenes záródású, kőkeretes ablakot nyitottak. Az emeleti nyitott, kőbábos mellvédű előcsarnok ugyancsak kosáríves kiképzésű, vállmagasságában párkányzattal, ívháromszögeiben falsávokkal tagolt. Az emeleten a szélső tengelyek párosan kapcsoltak, egyenes záródású ablakai szalagkeretesek. A földszinten a fal vízszintes falsávokkal, az emelten változó kiosztású, az ablakok szalagkereteihez kapcsolódó falsávokkal tagolt, így szemöldök- és könyöklőmezőt hoznak létre.
A lábazat azonos magasságú, a szinteket övpárkány és falsávok tagolják, a homlokzat profilos főpárkányzattal záródik. A homlokzat előtt négylépcsős terasz húzódik.
A nyugati egyszintes, öttengelyes homlokzat egyenes záródású, kőkeretes ablakokkal tagolt. A középső tengelyben álló, profilozott kőkeretes ajtót és felette húzódó záróköves ökörszem ablakot az ajtó zárókőve fogja egybe. A két nyílás közötti gerendázat faragott, csigamotívumos.
Az épület manzárdablakai kőkertesek, aedikulás kialakításúak, változatos lezárásúak.
A déli homlokzat kéttengelyes, viszonylag egyenletes kiosztású, kőkeretes, egyenes záródású ablakokkal, az északi oldalon egy nyílással, a padlásszinten mindkét homlokzaton, szabályos és szabálytalan záródású, egymás felett elhelyezkedő körablakokkal. A déli homlokzat alsó szintjéhez kőfal kapcsolódik.

A jelentést a felhasználó kérésére töröltük.