Lakóház, barokk, 18. sz. Homlokzatán falfülkében Nepomuki Szt. János-szobor, barokk, 18. sz.
Jellege:
Utcasorból kissé előrelépő, két utcára néző homlokzatú, lekerekített sarkú, egyemeletes, barokk lakóépület.
Külső:
Liszt Ferenc utcai főhomlokzata négytengelyes, övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja. A homlokzat Lépcső utca felé forduló, lekerekített sarkú szélein lizéna keretezi, mely a földszinten sima, az emeleten fugázott felületű.
Földszintje vízszintes vakolatsávozású, ebben ülnek az 1960 körül kialakított kirakatablakok.
Emeleti ablaktengelyeit kompozit fejezetű pilaszterek határolják, melyek az övpárkányt takaró konzolon ülnek, s melyek fölött a főpárkány golyvázódik. A pilaszter a középső két ablak között elmarad: itt hullámos párkányon álló, golyvázódó íves szemöldökű, bojtos függönydíszű szoborfülke látható, melyben kis piedesztálon Nepomuki Szt. János püspöki ornátusú, feszületet tartó alakja emelkedik.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, kő tagozott szalagkeretesek, könyöklővel, hullámos szemöldökük alatt faragott dísz.
A magas, cserepezett manzárdtetőt füles kialakítású, egyenes záródású padlástéri ablakok törik át.
A forduló saroktengely alsó szintjén, a lépcső oldalán egyenes záródású és szemöldökű ajtó.
A tengely kialakítása a főhomlokzattal egyező.
A lépcső utcai homlokzata előtt köríves nyílással áttört kerítés, majd tagozatok nélküli falszakasz vezet át a szomszéd ház homlokzatához.
Kis udvarán nagy ív látható.
Belső:
Kapualja emelkedő záradékvonalú dongaboltozattal fedett, melyet karéjos vonalú stukkó díszít. Az utca felső szintjét elérve jobbra csigalépcső nyílik az átalakított padlástérbe.
A földszinti boltok modern álmennyezettel fedettek.
Az emeleti lakás síkfödémes, oldalt dongaboltozatos helyiséggel.