Lakóház, copf, 1790 körül. Átalakítva.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, szinte szabadon álló, téglány alaprajzú, két kis udvarral alakított, egyemeletes, három utcára néző homlokzatú, későbarokk (copf) lakóház.
Külső:
1+2+3+2+1 tengelyes Liszt F. utcai homlokzata lekerekített sarokkal, s azon 1-1 tengellyel fordul a két oldalhomlokzat felé.
Liszt F. utcai homlokzata közép- és oldalrizalitos tagolású, tagozott övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja, frízében a középrizalit fölött díszesebb, álló, oldalt fekvő konzolokkal.
Emeleti ablakai a rizalitokban félkörzáródásúak, közöttük egyenes záródásúak. Az oldalrizalitok ablakai páros, szalagdíszes ión fejezetű pilaszterek, közelebb pedig csepp- és rozettadíszes lizénák övezik, könyöklőjük alatt reliefes mellvéddel, egyszerű szemöldökkel.
A középrizalit három emeleti ablakát hasonló ión pilaszterek határolják és választják el, az ablakok könyöklője alatt balluszteres mellvéd, állókonzolos szemöldökükön fonatdísz.
A sarkok lekerekített, beforduló tengelyének ablakai félkörzáródásúak, egyszerűbb tagozatokkal díszítettek.
A Lépcső utcai homlokzat egyszerű, egy egyenes záródású és félköríves ablak között új ajtó nyílik.
Piac téri homlokzata 1 (vak) +2 tengelyes, az ablakok egyenes záródásúak, könyöklővel, az emeleten fatáblás szemöldökkel.
Kontyolt nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
A földszinti boltok poroszsüveg boltozattal, álmennyezettel átalakítottak, a bal szélső őrzi eredeti dongaboltozatát.
Kapualja háromszakaszos, hevederes csehsüvegboltozatos, ebből jobbra nyílik az egykarú, 1928-ban a korábbi fakorlátos helyett gólyamintás kovácsoltvas korlátúra cserélt lépcsőház. Számos boltozott helyiség, a kis udvar oldalán a várfal csonkja.
Emeleti oldalbejárata középfolyosóra vezet, kétoldalt szabálytalan elrendezésű helyiségek.

Jó állapotú régi épület, minimális hibákkal.