Lakóház, barokk, 18. sz. eleje. Homlokzata átalakítva copf stílusban, 1790 körül.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, L alaprajzú, egyemeletes, későbarokk (copf) lakóépület.
2+1+1 tengelyes főhomlokzatát tagozott övpárkány osztja, csonka főpárkány zárja. Ablakai egyenes záródásúak, könyöklőjük alatt faltábla, keretezésük a fölöttük lévő párkányig fut, s az emeleti ablakok felett a főpárkány golyvázódik. Enyhén előrelépő földszinti középtengelyében kőkeretes, szegmensíves, zárókődíszes kapu, kerékvetőkővel. E fölött két páros, szima profilú konzolokon támaszkodó zárterkély, tagolt mellvéddel, közepén két, kapcsolt, szegmensíves, oldalt egyenes záródású ablakokkal.
Udvari homlokzata rövid oldalán kosáríves, mellvédes tornácnyílás. A hosszabb oldal előtt szima profilú konzolokon nyugvó függőfolyosó, kovácsoltvas korláttal, egyszerű bekötővasakkal.
Hátul földszintes szárny kapcsolódik, melynek végfala egybeesik a városfal helyreállított, török kori szakaszával.
Újabb melléképület az udvarban.
Belső:
Kapualja eleje nagy szélességű dongaboltozattal fedett, melyet kőheveder választ el a belső, kétszakaszos, hevederes csehsüvegboltozatos résztől.
Jobbra nyílik az egyterű lépcsőház, melynek korlátja balluszteres kialakítású, négy orsótéri pillérén copf váza ül.
Egytraktusos földszintjének jobb oldalán dongaboltozatos szoba.

Kifejezetten jó az állapota továbbra is, külön értéke a kis tájékoztató tábla.