Lakóház, barokk, 18. sz. eleje. Homlokzata átalakítva copf stílusban, 1790 körül.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, U alaprajzú, egyemeletes, későbarokk (copf) lakóépület.
Külső:
2+1+2 tengelyes, nagypilaszteres tagolású, középrizalitos főhomlokzatát a pilaszterközökben tagozott övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja, utóbbit a pilaszterek fölött álló-, a többi helyeken lapos konzolok díszítik. A tagoló pilaszterek oldalt kis fejlemezzel, a rizalit mentén korinthizáló fejezettel alakítottak.
Földszinti ablakai szegmensíves záródásúak, szalagkeretesek, kis köténnyel, záradékuk felett az övpárkányhoz kapcsolt, rovátkolt díszű faltáblával.
A rizalit földszintjén kváderezett bélletben ülő, két pilaszteren támasztott kosárívű kőkeretes kapu, eredeti kapuszárnyakkal, gyalogbejárattal.
Emeleti ablakai egyenes záródásúak, szalagkeretesek, könyöklőjük alatt kis köténnyel, egyszerű, a főpárkányhoz tapadó szemöldökkel, a rizalitban kettős kapcsolt formában.
Udvari homlokzata egyszerű kialakítású, délen emeletes, északon földszintes szárny csatlakozik. Az emelet előtt kima profilú konzolokon nyugvó függőfolyosó, kovácsoltvas korláttal. Az udvari ablakok egyenes záródásúak, szalagkeretesek. Az udvaron faragott köveket használnak virágtartónak.
Nyeregtető, cserépfedés.
A Piac tér felőli telekhatáron a török kori városfal maradványai.
Belső:
Kapualja háromszakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, melynek utolsó szakaszából modern kétkarú lépcsőház nyílik.
Utcafrontján hevederes csehsüvegboltozatos helyiségek.

Az épület továbbra is jó állapotban van, nem tapasztaltam változást.