-kielégítő|jó
Lakóház, barokk, 18. sz.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, közel téglány alaprajzú, egyemeletes, barokk lakóépület.
Külső:
Utcai homlokzata héttengelyes, tagozott övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja. Emeleti ablakai végigfutó könyöklőpárkányon ülnek. Az emeleti és földszinti tengelyek nem esnek teljesen egybe.
Földszinti ablakai egyenes záródásúak, szalagkeretesek, könyöklővel, szegmensíves, kváderezett szemöldökkel. Az ablakok nagyobb részét üzletajtóvá alakították. A bal második tengelyben nyíló kapu toszkán pilléren támaszkodó, tagozott kosáríves, kerékvetőköves, zárókövén karikát tartó oroszlánfejjel.
Emeleti ablakait balról 2+1+2+2 ablakonként fugázott lizénák választják el, melyek a könyöklőpárkány alatt kis köténydíszt kapnak. emeleti ablakai egyenes záródásúak, füles szalagkeretesek, könyöklőjük alatt lekerekített sarkú, rozettadíszes tükrű mellvéddel, záradékuk fölött tört szalagdísszel, azon ívelt oldalú faltáblával, mely fölött a főpárkány alsó része golyvázódik.
Udvari homlokzata jellegtelen, udvarán falmaradványok.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja elől dongaboltozattal, hátul két szakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, melyből jobbra a régi helyén kialakított új lépcsőház nyílik.
Mindkét szinten kéttraktusos elrendezés, a földszinten fiókos donga-, és csehsüvegboltozatos, az emeleten síkfödémes helyiségek.
Utcafrontja alatt széles, udvarában rövid, keskeny, dongaboltozatos pince.

Az épület állapota kiváló, néhol vakolathullással. Környezete rendezett.