-kielégítő|jó
Lakóház, barokk, 1750 körül. Részben átalakítva a 19. sz. végén.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, L alaprajzú, egyemeletes, barokk lakóépület. 10 tengelyes utcai homlokzata követi az utca hajló vonalát, kétrészes övpárkány osztja, kétrészes főpárkány zárja.
Külső:
A földszint jelenlegi 2+K+a+1+a+1+a kiosztású homlokzata ablakai egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek, könyöklővel. Bal harmadik tengelyben toszkán pilasztereken támaszkodó, kosáríves, kváderezett kőkeretű, kerékvetőköves kapu, zárókövében címerdísz maradványa. Eredeti, rombuszmintás kapuszárnyak, gyalogbejárattal.
Emeleti ablakai mélyített faltükörben ülnek, egyenes záródásúak, tagozott szalagkeretesek. A jobb oldal kettesével álló első négy ablaka mellett bal oldalon félkörzáródású, szemöldökgyámos vakkeret.
Sokszögű udvara emelete előtt szima profilú konzolokon nyugvó, beton függőfolyosó, gombdíszes kovácsoltvas korláttal.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Átalakított kapualja síkfödémes. Jobbra nyílik a modern lépcsőház, az eredeti kovácsoltvas korláttal, virágdíszes, törtíves bekötővassal.
Kéttraktusos földszintje boltozott, emeletén síkfödém.

2010.03.06 14:03 Bamby állapot: 4 - pont: 4

Az épület állapota jónak mondható, bár erősen hullik a vakolat, javítást igényelne az ablakkeret is.