Lakóház, barokk, 1793. Erősen átalakítva.
Jellege:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú beépítésű, körülépített udvaros, egyemeletes, barokk lakóépület.
Külső:
Utcai homlokzata középrizalitos kialakítású, 1+2+1 tengelyes, oldalt háromrészes, a rizaliton egyszerű övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja. Földszinti falsíkja vízszintes vakolatsávozású.
Földszinti fűzött rácsú ablakai egyenes záródásúak, részben üzletajtóvá alakítva. A bal második tengelyben ülő keret zárókődíszes, az abban található évszám, 1793, az (újjá)építés időpontját jelentheti. A rizalitban szegmensíves, kőkeretes, zárókődíszes kapu.
Átalakított emeleti ablakai egyenes záródásúak, szalagkeretesek, könyöklővel.
Udvari homlokzata északi, déli és részben nyugati oldala előtt szima profilú konzolok között boltozott függőfolyosó fut végig, gombdíszes kovácsoltvas korláttal, virágdíszes bekötővasakkal. A keleti oldal előtt újabb függőfolyosó, míves, modernebb korláttal. A déli szárny földszinti ablakai szegmensíves, a többi ablak egyenes záródású.
Nyeregtető, cserépfedés.
Belső:
Kapualja háromszakaszos hevederes csehsüvegboltozattal fedett, melynek harmadik szakaszából balra háromkarú, teraszos lépcsőház nyílik, emelkedőben dongaboltozattal, a pihenőben csehsüvegboltozattal fedve. az udvar bal hátsó sarkában fa csigalépcső.
Utcafrontja emeletén egy traktusba szervezett három, síkfödémes szoba, stukkódíszei, nyílászárói 1900 körüliek.
Pincéje hevederes csehsüvegboltozatos.

Az épület állapota kiváló, környezete rendezett.