Lakóház, múzeum

Lakóház, népi. Múzeum.
Jellege:
Fésűs beépítésű utca vonalába illeszkedő, szabadon álló, L alaprajzú, földszintes parasztház.
Külső:
Utcai homlokzata 1+2 tengelyes, keretezett szélű, oromzatos. Ablakai egyenes záródásúak, szalagkeretesek, akárcsak az oromzat kis padlástéri ablaka.
Udvari homlokzatát egyenes záródású, keretezetlen ablakok és ajtók törik át. Az L alaprajz kiszögelésében egy pillér tartja a pórfödémes, lopott tornácot. Hátul hosszan elnyúló fészer kapcsolódik.
Nyeregtető, nádfedés.
Belső:
A pillér mögött nyíló bejárata kétszakaszos konyhába vezet, melynek előterét pórfödém, hátsó részét csehboltozat fedi. Jobbra nyílik a kétablakos nagyobb, abból az egyablakos kisebb szoba. A konyhából balra kisebb, majd egy nagyobb helyiségbe jutunk. Ez utóbbi szolgált az egykori iskola tanterméül. A felsorolt helyiségek pórfödémesek.
A hátul kapcsolódó (új?) fészer nyitott, amint fedélszéke is.
A pince lejárata a tornácról nyílik csapóajtóval. A nagy méretű, impozáns pince fölé három pillér támasztotta, nyolc boltmezős hevederes csehsüvegboltozat borul.

Tökéletesen jó állapotban, nagyon szépen gondozott környezetben van a kis múzeum épülete.